Thursday, August 6, 2009

sehari di wad

siyesly, saye tak suke duduk di sini.
sangat tak suke. arggghhhh.
lapar. tapi saye memang tak telan roti pagi2. mintak maaf encik doktor.
anda kejut saye pagi2, tapi pagi tadi saye sangat tak sedar. mintak maaf, lambat sedar encik doktor kejot. encik doktor agak peramah. cakap macam2 kat saye. encik doktor baru abesh blaja upenye. ni housemanship dy. encik doktor cter macam2 kat saye tak nak bagi saye bosan semasa proses rawatan. tapi maaf, saye sangat ngantok pagi tadi, dan takde ape2 yang berkaitan dengan mood baik. huhu. maaf, doc. lain kali je k saye dengar sambungan celoteh anda. saye memang sangat xde mood nak bercerita macam anda.

suasana kat hospital memang sangat tak besh i cakap you. memang tak besh. bau ubat, bunyik kipas yang putar2 macam nak jatuh ke lantai, bunyik cicak n kadang2 selang seli ngn serigala ke anjing ke ape tah bile malam. ye, saye agak susah nak sesuaikan diri kat tempat baru, apetah lagi nak tdur malam dengan tenang di sini. huhuh. maaf pada sesiapa jek yang saye mintak teman saye berchatting malam tadik. saye memang tak leyh tdur. saye takut tdur sorang2. lagi2 kat hospital. semalam tanye doc, bole tak family nak teman malam, A BIG NO. huhu. oke. terpakse tdur sorang2 di hospital. pasnih janji kat diri sendiri tanak masuk hospital cmnih agy. huhu. tak suke tak leyh tdur malam. mengganggu tumbesaran bayi macam saye yang perlukan tdur 8 jam seary. haha. oke anda kate 'eeeeee'. tak kesah. saye tengah saket. tolong layan sume mende yang tak diterima akal.

bosaaaannnn. nak balik. nak buat keje yang bertimbun yang dah ditangguh2. padan muke sape suruh tangguh keje. kan da tak leyh wat sekarang. nak wat EE. huhu. ariny jeh, pagi ni jeh, da 4 doc check saye. amek darah agy. cucuk sane sini seperti diriku ini bagaikan kain yang hendak dijahet buat baju kurung pahang yang saye tempah kat amoi yang salah jahet baju tuuhh.
kene makan ubat besaw2. waaahh. saye amat tidak gemar ubat. tapi dipaksa makan depan doc sendirik, jadik terpaksa makan dengan hati separuh rela, walaupun sket je rela.
xleyh ade pelawat. arghhh. saye nak orang lawat saye. huhu. nak family datang sini lawat saye.
nak makanan dari rumah bole tak. takleyh. jangan nak wat ngade time genting ala2 genting highlands sekarang. tengah saket buat care saket. makan lauk spital, walaupun ia takde rase or takde sambal or sume takde. kene imagine ade sambal tumis, ade lauk pedas2 depan mate. kene makan lauk spital. kenaaaaaa. huwaaaaa.

di sebelahku ade tiang yang agak tinggi, yang lebih tinggi daripadaku, sedang setia memegang sepaket air yang tujuannya untuk dimasukkan dalam badan yang sedang ade virus influenza A maybe. ouh tiang. jangan tinggi2 sangat. susah nak capai paket air nak bawak gi toilet yang sebelah katil ni.

malam tadi agak susah nak tdur. agak sukar nak bernafas menyedut angin malam juge. pagi tadi gtaw doc, doc tengok xray saye, depan saye, berbincang depan saye, tanpe saye mengetahui apa-apa yang mereka cakap, sebab saye belum amek jurusan perubatan, baru persediaan. tekak ini agak sakit, lagi2 bila nak telan air. makan apatah lagi. tapi kalau ada ayam kfc sekarang rasenye boleh hilang sket saket tekak. tipuuuuu. oke saye tipu. huhu. tibe2 ngidam nak ayam kfc. ape kejadah nye nihhh ain. hm tak de jadah. nak gi jeddah. huhu.
sume orang kat wad spesel nih pakai mask. kecuali saye. sebab saye rimas. huhuhu. doc2 n nurse2 sume pakai satu set lengkap pakai plastik dari kepala sampai ke kasut macam kami nih saket sars or pape jeh yang bkaitan. tuh langkah jage2 la ain. huhuhu. tak macam kamu, pegi pc fair tak pakai mask, pegi timesquare tak pakai mask, pegi puduraya, tak pakai mask. topeng hikmat, maaf sebab diri ini maseh belum sudi menerimamu sepenuh hati.

huwaaaa. saye nak balik. tanye doc, bile bole kuar, sume jawab
"DPENDS. awak kene duk sini dulu, tunggu result dari jb, n pastuh baru decide leyh kua tak. keadaan awak sekarang tak benarkan kami kuakan awak dalam mase terdekat"
oke, trime kasih doc, untuk jawapan itu. hatiku koyaaakkkk. nak baleeekkk. maybe tak dapat balik kolej ahad nih. tekakku dah mule berdarah bile batuk2 manja. oke. sweet. tekak sangat saket. nak kluarkan sore yang agak comel pun dah susah. jadik bek duk diam2 ngn laptop nih. nasib baik dibenarkan bawak. huhu. (setelah adegan pujuk memujuk dan rayu merayu tanpa surat rayuan). bosaaan.
malamnih ade sesape lagi tak yang sudi nak teman saye ym? tak lame, sampai subuh jek. sebab pas subuh otomatik saye tertdur selepas diberikan ubat yang agak banyak cam nak dibuat koleksi. (anda sengal ainnn.) ye saye tahuu. -__-'

k la. nak rehat sebentar. penat gak xtdur 1malam nih. huhu. terima kasih untuk sume orang yang anta mesej kat saye, trime kaseh untuk concern anda thadap saye. saye da ade keditttt! leyh reply msg orang. hahaa. (masuk hospital, dapat la topup) huhuhu.


ya Allah, semua ini ada hikmahnya.
terima kasih ya Allah.
semoga hati ini makin dekat denganMu walau apa pun berlaku.

.:: al Baqarah : 115 ::.
~Dan milik Allah timur dan barat. ke mana pun kamu menghadap di sanalah wajah Allah. Sungguh, Allah Maha Luas, Maha Mengetahui~

terima kasih kerana masih lagi benarkan aku solat dengan sempurna, ya Allah.



saye ade sume simptom h1n1.. besh x.. huhu.. pakej lengkap :p

7 comments:

dayna.alya said...

get well soon ain..
you gotta love hospitals.
it will be our home for the next 6 years..:)

MimY LianA said...

ain ain

dudok diam2 eh kat spital

toksah dok tensen2, terima j ng hati terbuka =)

btoi dayna.alya ckap tu, spital nnt jd rumah kedua awk taw

=) get well soon, shafakillah

aiN_z said...

hhehheh tq dayna
:)
sekarang jehh xsuke spitaal
hehhe
;p
nnt tpkse sukakan jugak
hihhi
tq

kak mimi,
trme kasih sgt2
:D
syg kak mimi

Syazwan Harun said...

xsuka hospital, tp nak jd doctor
aku suka hospital, tp nak jadi engineer

ish3 dunia da terbalik

Yard said...

sabar la ain
malam2 bnde 2 akan teman ko
ha3

alaq ashiqin said...

ain ku sayang...
la tahzan...innallah ha ma'assobirin!!!!
insya Allah sisters juge bersamamu....
cukuplah saja Allah bagimu, tiadalah yang lain, tempatmu bergantung...Hasbiallah wani'mal wakil!!!

aiN_z said...

wanharun,
saye mmg xsuke hosptal
huhhu....
len kli hang amek medic yek
heheh

yard,
ckup2 le mlm tdik ak da tbayang2
huhuhu
men game knonn
tdo pdhalll
;p

alaq,
thnx a lottt
hhuhu
sayang anda!
:)