Saturday, August 8, 2009

ari ketigaaa di wad

haihhh. macam biasaaakk. perkataan bosan tidak dapat menjadi antonim kepada kehidupanku di wad nih. hari ketiga, dan dah tiga malam. sebab saya masuk spital nih khamis kul 12.30 am. pagi ni sarapan roti dan susu. tadi pas subuh da tidur semula, menyebabkan saye terlupa makan sarapan pada waktu yang ditetapkan. lalu roti menjadik kerassssss. huwaaaaa. roti didatangi bersama-sama dengan air susu. saye suke susu, tapi tah nape tibe2 da masok wad nih hilang kegemaran terhadap susu. timbul kegemaran dan ketagihan pada piza hut yang rakan berikan arituhhh. huwaaaaaa. nak piza lagi bole takkkkk. takleh. dok senyap2 kat cnih pliz. jangan ngomel.
okeeeee...................................

pagi nih takde doc check lagi. nurse jeh. rindu plak nak doc check. (ngampu nak dapat makan piza lagi) haihhhh. doc check salah, tak check pun salah. ape kene aku nihhhhh. kalau doc check. saye suke sebab...
1) bole ngadu macam2. bole cakap sume je jenis saket on dat particular day.
2) bole tanya 'bila saye bole kluar?' banyak2 kali. sebab tiap2 kali diperiksa, doktor yang berlainan yang datang. hiihihi. nurse sudah bosan dengan soklan aku tuhh.
3) bole tanye, 'ape masalah xray saye doc', sebab jawapan tuh nurse tak bole nak jawab.
4) doc suke marah2. sebab saye degilllll, tak makan ubat on time. (haihhh. tu pun salah satu sebab ka) tah tak tahu. sukaaa sukiiiiii sukuuuuu. hehehe. sebab bila doc bebel2, sangat comelll. pastuh dia marah2 sket. tapi pastuh dia wat lawak. hihihi. rindu nak dengar orang buat lawak jeh sebenarnye -_-'

sekarang sangat tak sabar hati menahan nak jumpe tuan atau puan atau encik atau abang doktor. upsss. tak2. suma sudah kawin di sini, kecuali sorang doktor yang tengah wat housemanship tuhhh. dia agak garangg. huhuhu. semalam kene marah sebab pas smayang tak pakai semula tiub yang guna untuk masuk air. haihhhh. sory doc...

malam tadik agak sedih, pikiran ini buntu! puasku bertanya sana sini...
'kat mana saye nak tengok nurkasih, nurse?'

'awak xbole klua dari wad nih, wlopon ntuk tengok tb kat depan tuh.'

'tapi saye nak tengok nurkasih'

'sebab kami kasihkan awak la awak xbole kua dari sini'

aihhh. terima kaseh nurse. minggu lepas tak dapat tengok. minggu nih pun tak dapat. koyaaaaakkkkkkkkk hati. dok wad tuh buat la care dok wad. nih sume mende nak wat macam ade kat rumah.
tapiiiii, yang seronoknya, tepat kul 2 pagi, saye ternampak status ym seseorang. status tuh berkaitan pasal nurkasihhhhh. hihi. lalu saye pun bertanya agak macam2 pada dia. dia kata gi tengok kat tv3.com.my. da upload. tapi, kena register. hmmm. saye da try register kat tv3 tuh lebih 10 kali. tak berjaya, sebab emel tuh da digunakan, tv3 cakap la. pelikkk. sape plak lah yang gune emel saye wat register tv3 nihhh. haihhh. kukaciwa sebentar malam tadi. sebentar jeh, sebab rakan itu bagi pinjam username n paswod die kat tv3.com.my! yepiiiiii. sronok2. hihihi.
ouh, terima kaseh sangat2. puas mencarik jalan berfikir2 sampai kul 2 pagi camane nak tengok nurkasih. hahaha. tipu2. padahal melayan chatting dengan aimi amanina najhan. hammmpeehhhnye saye. :D :D sukaaa sukiiiii.......
dapat tengok nurkasih. hm tapi, yang tak seronoknya, tengah2 tengok, tertidoooooo.
huhuhu. memang gini le saye. tengok pape citer pon bole tido. okiessss. penat kot malam tadik. tipuuu. penat ape, tak buat keje. haihhh penat la, asek kene makan ubat jeh. pegang peket air bawak jalan ronda2 pun penat. hm ronda2 dalam wad ni jehhh ponnn. tapi tak kesah sume tuh, yang penting hajat hati terlaksana. hihihi. nurkasihhhhh. tadak suara, takleh nyanyi. oke tutup cter nurkasih.

semalam ngadu kat doc susah nak bernafas. hm pengajaran : tayah ngadu pape kat doc. sebab pastuh doc suruh nurse bagi saye sedut asap ke gas ke ape tah yang ade wap tuh. aih jadik cam angkasawan jap malam tadi. pastuh doc bagik ubat banyak2 lagi. tape la doc, saye memang talak suka makann ubat woooo. saye tak suke ubaattt. huhhuu.

papepun, alhamdulillah sangat, ariny rase makin bertambah segar daripada yang sebelum ni. thank you Allah. thanks kat nurse2 n doktor2 yang baik2 n sudi layan saye cakap banyak dan kuat mintak macam2. wat saye gelak lagi. thanx sangat2. ^_^

esok da nak balik kmb. ehem2. kecuali diri saye. semua orang balik kmb esok. saye sedih (ye ke). betoooolll. sedih sangat i cakap you. keje tak abesh lagiikk. huuhu. da, tak nak pk, kang btambah peninnnn. huwaaaa
:(

yeayy. makanan da sampai. macam menyelerakan. hihihi. nak makan dulu. nak join? mesti tanaak. tawuuu. lauk spitaaalll. korang sume makan lauk rumaaahh. huhuhu :(

kukaciwaaaa
-__-'

assalamualaikum...


9 comments:

...zUlaIkHA... said...

bertahan la yea...

aiN_z said...

insyaAllah
:)

Layyinul Harir said...

ain cumil... tak de la ain kt kmb on tha first day... huhhhh.. rindu kt ain..

Amin Rox said...

Banykkan bersabar..

Uish, Cik Ain Zakaria, sempat lagi ek mengampu doc, amboi, siap check status diowang lagi.. ish3..

Tabahkan hatimu, Ujian Allah datang bersebab. Selalulah reflect yek.. Moga2 mendapat kasih syang Allah berpanjangan..

aiN_z said...

tiraahh cuteee(nak jugaakk kan)
hihhihi
jgn pgl saye camtuhh
saye pemaluu
hakhak
:p
(amaran:saye saket.sile trima pape yang tak diterima akal)
ha'a xde mse 1st day nnt
hihi
awk rndu kat saye ekkk
hihih
saye baru nak rndu kt awak nihh
sronoknye kte bdue bsame2 mse kt daurahhh
huhuhu
miz uuuuuuuu v w x y z
hihi
:p


amin roxx..
trime kasehh
Allah sayang saye..
:)
hihi
sambil2 dyorg peksa tuh borak2 kosong skaliii
hihi
terima kaseh,
smuge Allah trus kuatkan hati ini ntuk trus tabah..
insyaAllah.
^_^

Anonymous said...

cutenyer awk ni!
get well soon..
dun ever give up..
jgn lupe mkn ubat yep..

aiN_z said...

encik @ puan anonymous
eh maaf kalau blum jadik puan @ tuan
hihi
trime kasehh.
doakan saye yep.
:)
jage diri jugaak.
saye tak penah lupe makan ubat sebab doc tunggu sampai saye telan sume ubat.
huhuhu
trimass~
^_^

Syazwan Harun said...

hihih cepat2 smbuh wei
keje menanti

wow musim org tukar template :)

aiN_z said...

lalala~
da smbuh daa
tngu doc bg kua spitaaal jehh
huhu~
g balek kolej sanerr
jgn kecoh2
;p

bese la,,,,
musim template baruhh.

kim slm kt cik russia kmu
:p