Friday, August 7, 2009

2nd day di wad

huwaaa. pagi2 bangun da carik makanan. semalam ade seorang rakan menghantar pizza hut dan ayam goreng spicy. pizza hut habes ditelan malam tadik. tinggal la si ayam menunggu untuk ditelannn. dan akhirnya pada kul 5 pagi 7 ogos, ayam berjaya ditelan. :) saye pon tak tahu nape bangun2 jek saye rase sangat laparrrr. berbunyik2 perut. huhuhuhu~ naseb baik ayam elok lagik. hehehe. semua orang sedang lena dibuai mimpi yang konon2 indah pabila berada di wad, tapi aku sorang2 makan. huhu. semalam tak lalu makan nasik.

aku plek gak nape doc bagi makan makanan luar, rupenye semalam tuh jek boleh. sebab doc belum nak kaji 'bahan buangan'. arini doc nak sample bahan buangan, so start ariny tak leyh da makan makanan luarrr. tapi saye termakan pagi tadik. takpe, nanti buang balik. hehe. tadik nurse ingatkan, suruh buang kahak dalam bekas yang dia sediakan. saye batuk teruk pagi tadik, pe lagi, buang sume kahak dalam bekas tuh. hm ada sedikit darah. hehe. sronok gak tengok kahak berdarah. (ape yang seronok?) tah, tak tahu. hehe.

tanganku penuh dengan lobang2. memang setiap patient akan dicucuk tangan pada saluran vein, untuk masukkan ubat. tapi, aku sorang jeh, da 3 tempat aku dicucuk dekat tangan, sebab mende tuh asek tebukak. nurse pon cakap
"camne lah awak leyh asek tebukak jek mende nih, patient lain oke jek. tak saket ke tangan asek kene buat lobang?"
aiseyhhh, bukan kahak jek berdarah, aty pon berdarah dengar nurse cakap gitu. aku pon tak tahu nape mende tuh asek tcabut. maybe gaya tidur yang agak lasak cam nak berenang wat tangan aku terlanggar besi katil, n pastuh mende tuh tercabut, dan mengalirlah darah2 manja dari tanganku. seronok tengok darah mengalir. (lagi skali, ape yang seronok). hm tak tahu jugak, tapi ade perasaan seronok. bukan tangan saye tak saket, nurse...saket, bile nurse yang lain2 tukar lubang kat tangan nihhh. sakettttt. tapi nak wat camane, da nak tcabut.
saye tanye nurse, memang senang tcabut keh. nurse geleng. dia pon berkate "awak sorang jeh yang saye jumpe senang tercabut".
huhuhu. soryyyyy nurse. kali nih lubang tuh dekat belah kanan plak. semalam 2 kat sebelah kiri. pagi ni dia bertukar, sebelah kanan, menyebabkan kepantasan jariku menari2 di papan kekunci berkurang. agakk saket. huhuh. malam tadik, 10 bijik pil ditelan. woooo, pahet n besaw2 ubat dier! tapi nak wat camane, nurse tunggu sampai aku abesh makan sume pil tuhhh. talak selonok telan itu pil wooo. amaran keras : kepada sume pelajar kmb yang blaja medic, tayah masuk hospital sebagai patient seperti saye. masuk hospital nanti sebagai doktor oke. hehehe.

perit hidup bagai dalam penjara cinta. dah melaluttt. bukan penjara cinta, penjara hospital. ye la, pelawat tak dibenarkan masukkkk sama sekali walaupun hanya untuk melambai-lambai tangan atau berbalas senyuman hambar. huhuhu. tidak sama sekali dibenarkan masuk ke wad special ini, kecuali mereka2 yang memakai plastik itu, iaitu golongan nurse dan doktor. huhhu. ariny xray akan diambil lagi. semalam da 4kali amek xray. huhuh. saye tanye nurse, kenapa saye sorang yang kene amek xray bebanyak kali, orang lain tak de pon?
"sebab doktor kate xray awak tak bape cantek lagi keadaan die. tuh yang kene amek banyak kali".
haihhhh, meh saye cantekkan gune photoshop (tak penah tahu gune photoshop).
pape jek la doc, saye tunggu jek. hmmmm.

makin bosaaaannn. Al Quran pink peneman sepanjang mase. alhamdulillah, malam tadik tidur dengan sangat lena. lena sangat i cakap you. tidur kul 12, bangun kul 5, bangun2 terus selongkar makanan. hehehe. seronok mendapat tidur yang lena. susah tau nak lena kat hospital nih. huhuh. hospital segamat antara hospital yang menyeramkannn. huhuhu. saye suke terimagine macam2. ah jangan2! berenti imagine! haihhh, nak kua wad cepat2, nak buat keje, nak balik kolej (tol ke) huhuhu. bosaaaan. asek baring jehhhhh. tak dapat tengok cahaya matahari. ceh, lau panas, berlari2 tanak kene cahaya matahari, takut sunburn konon. yeah, sekarang aku sangat rindukan cahaya matahari. bersyukurrrrr nyer. thank you Allah. sekarang ade cahaya mata jeh. huhuhu.
pagi tadi doc cakap, ade sorang positif h1n1 da. die kat icu sekarang. can i c him doc? i tampar you. die dak mane tak sure. tapi kesian. semoga die sembuh. insyaAllah. hm nanti inspektor kesihatan akan gitau kolej saye yang saye sekarang di wad. alaaaa...nak balik kolej. huwaaaaaa.

pagi tadi nurse suruh tuka baju ospital. sebab saye sorang kat wad nih yang tak tukar2 lagi pakai baju spitaal kaler hijau nih. saye sorang yang still pakai sua jeans ngan baju nak gi jalan2 kat wad nih. saye tak suke baju hijau nih. tapi disebabkan baju saye cam nyusahkan doktor nak rawat, saye telah dipakse menukar baju ijau. oke doc. saye da tukaaaarrr.
jap lagi dyorang amek gamba lagi. eh tak. xray. saye tak payah gi bilik xray, orang yang buat xray datang kat saye bawak mesin besa tuh. haih, doc tuh cakap kt nurse semalam, "keep the patient here until i satisfied wif her xray". macam2 la mereka nihh.
dyorang baru anta sarapan nih. mihun goreng. nampak sedappp. tapi saye da makan ayam spicy kul 5 tadi uncle...hehe. nanti je la ek saye makan mihun goreng. :D :D

anddddd, doc sudah datangggg. untuk memberikan suntikan lagi. untuk check lagi. untuk marah patient yang degil lagiiiii. doc emo! huhuhu. saye sedang tunggu turn untuk diperiksaaa.

kat sini takde objek hitam bernama tv. malamni nak tengok nurkasih. huhu. katne nak tengok. so jap agy kene survey tanye nurse. saye la patient yang paling banyak tanye dalam wad nih. n soklan paling lazim tiap kali doc check ialah, 'bila saye bole kluar'.
nasib baik nurse2 sudi melayann. patient lain sume hanye mampu tidur. tapi saye tidak mampu tidurrr. huhuhu. doc,suara saya suda ilang woooo. bukan tahap penyanyi ella agy da, da memang suara hati jeh leyh dengar sekarang. suara saye da tersekat.

ok, da nak sampai giliran......................................................

alaq, trima kaseh tepon saye ^_^

8 comments:

Syamil said...

sian nyer..
anyway!selamat berehat..
(=

aiN_z said...

tenkiuu
:)

Farah anne said...

get well soon ,dear~

aiN_z said...

tenkiuu farah anne
:)

+fairuz izyan+ said...

salam ain,
cepat2 lah sembuh ye..^_^
dengar ckp doktor ngan nurse tue..
jgn degil2 taw..

nuthead said...

c'mon miss ain,
nnt kmb rndu aw kalo duk spital lme2~
get well soon k.
(^_^)V

aiN_z said...

fairuz, thnx a lot
sye xdegil
nurse n doc nih je yg degill
heheh
:p

nuthead,
kmb rndu nak bagi keje byk2
hehheh
thnx a lot
:D

alaq ashiqin said...

tak der pape pun...tu pun tepon da lambat...take care laling...