Sunday, January 31, 2010

mari buka mata =)

video

Open Your Eyes

Look around yourselves
Can't you see this wonder
Spreaded infront of you
The clouds floating by
The skies are clear and blue
Planets in the orbits
The moon and the sun
Such perfect harmony

Let's start question in ourselves
Isn't this proof enough for us
Or are we so blind
To push it all aside..
No..

We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright to see the signs
We can't keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..


Look inside yourselves
Such a perfect order
Hiding in yourselves
Running in your veins
What about anger love and pain
And all the things you're feeling
Can you touch them with your hand?
So are they really there?

Lets start question in ourselves
Isn't this proof enough for us?
Or are we so blind
To push it all aside..?
No..

We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright to see the signs
We can't keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..


When a baby's born
So helpless and weak
And you're watching him growing..
So why deny
Whats in front of your eyes
The biggest miracle of life..

We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look quiet we'll see the signs
We can't keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

Open your eyes and hearts and minds
If you just look bright to see the signs
We can't keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

Allah..
You created everything
We belong to You
Ya Robb we raise our hands
Forever we thank You..
الحمد الله
Alhamdulillah..

lagu yang sangat menenangkan hati... =)
kan kan =D
He is watching over us..

"Dan tidakkah mereka tahu bahawa Allah Maha Mengetahui apa yang mereka sembunyikan dan apa yang mereka nyatakan?"
~al-Baqarah : 77~

"Dan di antara tanda-tanda kebesaranNya adalah penciptaan langit dan bumi dan makhluk-makhluk yang melata yang Dia sebarkan pada keduanya. Dan Dia Maha Kuasa mengumpulkan semuanya apabila Dia kehendaki"
~Asy-Syura : 29~

Friday, January 1, 2010

31/12/09

selamat tahun baru!


sehari sebelum tahun baru, berjalan-jalan.dah lame tak gi jalan sorang2. heh semalam ucu bagik kua. ingat nak g DBP awal pagi tuh, konon nak carik buku rujukan ntuk EE. tapi disebabkan masalah dalaman (malas nak gi saeng ucu kua keje awal pagi), so terpaksa cakap kat ucu nak kua snirik

ucu, tape lah, nurul gi snirik tengahari nanti. nak wat keja sket

tape ke gi snirik? tahu tak camne nak g DBP?

boleh je jalan2 nanti. takde pape lah!

ok. nanti kol kawan ucu (dia keja kat DBP)
013 - xxxxxxx

okeh!

waaa serunuk tak terkira, nak kua snirik nihh. da lame terkurung kat rumah. yuhuuuu. tepat kul 12 pegi iron baju, siap2, 12.45 baru kua. hampes tol besiap punye lama. bejalan kaki ke stesen Cahaya dah 10 minit. tapi gi KLCC dulu mengepos assignment. tayah cakap ah assignment hape, buat malu da nak abesh cutih baru nak pos. sampai2 klcc, terus rasa rindu tiba-tiba kat tempat keja lama, skybridge. hajat di hati cam nak pegi sane. tapi hajat terbatal kurang dari 10 saat. tanak ah pegi. nanti dyorang dah takenal. nanti dyorang cakap,

'betol ke budak tembam nih penah keja sini'

tape lah, lepas IB baru pegi balek, buat muka kurang malu mintak keja balek. hahahah.

huhuhu. so terus ke post office. pastuh terus tanya abang tuh, ari senin bole sampai tak. ye lah, watnya dia anta seminggu baru nak sampai, rugilah rm6.50 aku untuk poslaju tu.
ok! senin boleh sampai.

tringgggggggg. menyengih kat situ. sebab hepy at least saye ade anta keja tym cuti =p

then, pegi buat ape yang patot di tempat yang sepatotnya.
pastuh perot buat konsert, tanda kebuluran. tiba-tiba rasa ngidam nak makan secret recipe. tapi telupa pulak SR kat mana. da lame takgi KLCC tak ingat. round sampai tingkat 4 jalan-jalan. pegi teddy tales, beshnya ade mat saleh tuh belikan makwe dia teddy besa sama 3/4 badan! hoho. pastuh masuk kino. boringlah! ramai sangat orang. pegi body shop. boring jugak. minah tuh asek ikut jeh. bia lah nak tengok2 dulu. huhu. penat jalan, tepon sum1.

tolong carikan kat tenet kat mane SR kat KLCC

C floor. C35.

ok thanx!

nape lah aku bazir kedit tepon orang, padahal boleh je carik kat papan kaler hitam tuh.
pastuh pegi la SR. mak aih! ramai gila orang? masuk secara malu2 ke dalam SR, takut tadak tempat nak duduk. pastuh nampak 1 meja berkerusi 4. ape lagi, terus serbu! tiba-tiba abg SR datang.
adik, bape orang?

sorang.

duduk meja tuh boleh? (tuding jari kat meja 2 kerusi)

boleh2. no hal

bangun, pegi kat meja tuh. aish mamat tuh mase aku datang tanak kua, tym da dapat tempat duduk syiok punya, baru nak pegi. tapi takesah la, yang penting dapat makan!
beli Chicken Bleu ape tah tak hingat name penoh. ngn oreo milkshake. sedap2.
hah bila tiba kena bayar pon SEDAP JUGAK.

pastuh bosan. tiba-tiba teringat tujuan asal keluar rumah. hey nak gi DBP lah!
terus tepon abg shidy, gtawu nak g DBP. harap2 tunggu depan DBP sebab takut kena culik. heh tadak sapa nak culik. 45 minit tukar2 train, sampai lah ke DBP, beli buku sket.
then g library DBP yang lagi lima minit nak tutop. dapat cium bau aircond je lah.

huhuh. hajat sebenar tak kesampaian. then ucu call, suh g ofis beliau,, nk bawak gi makan.
hurmm baru je pas makan, makan lagi. mane tak g****. tayah teka ape pkataan tuh.
yang penting da dapat buku nak wat EE. yuhuuuuu. tasiap jugak senin nih tatahu lah!

nadirah, hajar, nanti bila-bila kita pegi secret recipe ye. semalam tasempat nak makan yang baru jadik kegemaran, classic cheese. takot duit tacukup. hahahaha. miss you guys =)

ehh! SELAMAT TAHUN BARU!
2010. bakal menjadik warga 20-an. hahha. baru sedap nak cakap. kaum 20-an.
azam baru? hehh. ade2. err tapi azam baru 2009 pon dah lupa!
=p

ibu! saye rindu nak webcam ngn anda lagik. heheh



classic cheese

esok nak jumpa kak nadia kat mid!

(◕‿◕✿)