Tuesday, May 26, 2009

sekolahku?

perjalanan jauh tak ku rasa..kerna hatiku melonjak sama..lalala~~ ;p
smalam btolak dpd puduraya kul 8.15. tu pun naseb baek ade tiket. marayau aku cari tiket bus yang nal berlepas awal. alhamdulillah. sampai2 pudu terus jumpe akak ni, tanye dia ade tiket gi kluang awal tak. dia kate sekarang. aku ape lagi. amek terus. hehe. hm naek je bus, belek2 la ketas tiket tuh. uih. harge asal die rm 19.50, tapi aku kene bayar tadi rm25. mak uihhh. tapi tak pe la, aku bukan beli tiket awal pon, men carik wktuh tu jugak. bese la tuh dyorang charge mahal sket. yang penting dapat sampai kluang awal. hehe. dalam bus, aku tido jek. mcm biase. ye. saye kuat tido! bak kate didi, kat mane2 jek aku bole tido. huhu. betul ke didi. oke. semalam memang sangat penat. then tetido la. hehe. pakcik bus pulak agaknye sedang di ambang percintaan. bayangkan, tengah bawak bus dia leyh cakap kat fon! kena saman tau la pcik. ingatkan tepon orang pejabat keh, nak repot pasal perjalanan balik kluang. tapi kol awek ataw bini beliau. kedengaran beliau memujuk orang yang sedang dalam talian. huhu. sukati la pcik. asalkan pcik drive elok2, slow2, tak bahayekan ktorang jadik la. uish. tapi dalam ati agak geram. rase nak tegur je pcik tuh suruh fokus driving. tapi tak sampai aty lak. uhuhu. sebab tuh aku sampai lambat kluang semalam. 12.30 baru sampai! mntak maaf yek paei, limah n im. buat korang tunggu lame. tapi alhamdulillah selamat sampai. terima kasih pcik! :) AMARAN KERAS: TOLONG JANGAN BERCAKAP KAT FON TYM DRIVING! bahaye tau tak! dalam ke'slow'an bus tuh bergerak sempat jugak aku snap pictures. da lame sangat tak sampai kluang! hoho! laz dulu tym HAC. huhu. pastuh tak sampai2 agy kluang. alhamdulillah, sempat gak aku gi kluang agy. hm kluang makin cantik. ((ye ke. tak tau la. da lame tak gi. hehe)) aku rindu kat pokok2 klape sawit kat kluang. hehe. (padahal aku tinggal kat kmb yang dalam ladang kelapa sawit!) tapi laen jek kelapa sawit kluang n johor. ladang kelapa sawit kat kluang agy subur. hehe. pape jek la ain.






ade agy gamba laen aku amek. tapi agak blur la. hehe. rindu sangat kat kluang. then kul 12.30 aku sampai kat bus10 kluang. paei msg,

'ain, gi jalan gi kluang parade k. kitorang tunggu'

adus. kne gi kluang parade lak. sebab nak carik hadiah nak bagi cikgu. huhu. aku da la bawak beg berat. hehe. pastuh aku simpan beg kat bus10. kene cas rm2. isy. ade tak tempat free kat dunia ni? uish. tandas awam pon bayar. then bejalan la aku gi kluang parade. nampak dyorg. hehe. dyorang gelak2 tengok aku. sebab aku da makin tembam rasenye. huhu. ye kawan2. saye tau saye tembam. sedikit oke. lalala~~ bersalam2an kitorang kat ctuh. bepelok cium jugak. haha. then ktorang decide nak beli kek ntuk cikgu2. kek. uihhh. saye rindu kek kat kedai kek cantik, kat banting. hehe. kat cni ade kedai kek milky. kedai kek ni agak fames di kalangan pelajar sains johor. outing jeh gi ctuh. cam tak de kedai kek laen! hehe. padahal aku pelanggan tetap dia dulu. hehe ;p upsss. teringat kenangan lame. huhu. oke. then kitorang beli kek black forest. ouh sangat sedap! tak tau la tol2 sedap ke tak. tuh untuk cikgu oke. kitorang tak makan. lalala~
tengah kat kedai kek naim tepon aku dpd france! waaaa.. hehe. lame ko tak kol aku ek uncang. hehe. bezfren aku. sekarang amek engine kt france. bulan 7 ni dia balik. hehe. aku tunggu souvenir ko, seperti yang kamu janjikan! haha ;p sangat hampeh.

pas da beli kek kitorang gi skola. naek taxi. harge still cam dulu. rm6. oke la tuh. :) bes2. tapi sperti bese, taxi tak leyh masuk dalam kawasan skola. so kitorang kene turun taxi kat pintu gate. haaa. sampai pon kat skola lame. hehe. tapi de masalah sket. kitorang mule pikir, btul ke nak msuk skola ni? ah sudah. da sampai depan gate baru la korang nak berkonflik sebegini rakan2ku. hehe. kitorang mule pk kan balik, ade tak kitorang wat silap kat mane2 cikgu. ye la. nak get ready tak nak terserempak ngn cikgu tuh. hehe. oke. takde. line clear. masukkkkk..

aihh. kene bejalan kaki pulak. da lame xjalan kaki camtuh jauh.
hiperbola. dekat jek. ye la. tapi kitorang da tak se fit dulu. haha. uih. da la tengah panas. eleyh. ngade. dulu oke jek. sekarang naek lemak lak. haha. mase tuh junior2 kesayangan kami sume ngah exam. jadik kami kene bjalan senyap2 masuk skola. uih. macam pencurik plak. nnnnnn. pastuh, tengah senyap2 tuh, kitorang ternampak sir adnan! fuhhh. beliau pon nampak kami! ouhhh sangat risau. tapi tak tau nape. huhu. saje ngade2 nak risau. hehhe

teruskan pjalanan ke pejabat. nak gi amek sijil. uihh. masuk je pejabat rase segan sangat. sume tengok kat kitorang. hehe. ye cikgu cikgi, tuan puan pejabat, kami datang. amek sijil. sume mule tanye kitorang kat mane. masing2 bgtaw tempat blaja masing2. tapi bile tym aku, aku cakap kmb @ kolej mara banting. mule lah sume btanye.

eh katne tuh ain?
eh awak sambung blaja kat kolej?
kmb? kat mane tu?
kmb? ape tu?
kmb? kolej matrikulasi banting... ?
watpe kat cituh?

dan tak kurang nye, ade yang wat muke pelik, sebab tak tau kmb tuh ape. disebabkan aku da tau aku bakal ditanye dengan soalan sebegini rupe, jadi dengan tenang aku menjawab satu persatu soalan. kmb@kolej mara banting. tempat saye wat psediaan untuk course medical. under mara. kmb tu dekat banting. saye blaja kat ctuh. tak de wat mende laen. kmb tletak 40minit dpd nilai. 20minit dpd putrajaya sentral. kat banting, selangor. tuh bukan kolej swasta. under mara. memang tak fames. dalam ladang kelapa sawit. saye wat IB program kat ctuh. 2taun kat cni. law result bgus, dapat rase nek flight gi overc. law x, di malaysia la saye. huhu. oke. harap dapat mnjawab soklan2 mereka. tapi ble sebut IB, sume tertanye2 lagi. oke. IB=International Bacchalaureate. huhu. susah nak explain. tak pe, intenet ade. hehe.

then kitorang terus carik cikgu2 lame. jmpe ckgu susan, c. hasnah, c. norizah, c. noraini, c. sharul, c.aziz rebu, c. khai, c.nizam yahya, n ramai lagi. sangat bes dapat jumpe dyorang. heeh. rindu sangattttt. :) rindu tym dulu2. batch ktorang salu kene marah. hehe. nakal kot. tapi sekarang sume da tak nakal. lagi2 saye. haha ;p jumpe c. sharul plg lame. tak sempat jmpe c. hassim. tak nampak dia semalam. huhu. ckgu hassim ckgu yang paling aku rapat. salu sakat aku. tapi sangat baek. thanx ckgu. hm borak2 ngan ckgu sharul paling lame. dia merajuk ngan aku, sebab tak bagi msg hari guru kat beliau. huhu. ckgu, saye sangat2 teluperrrrr. ;( sory ckgu. hehe. tapi pastu ckgu hepy balik. sebab ktorang lawat beliau. hehe. terima kasih cikgu. sory, tak dapat jadi pljr yang baik dulu. saye tau saye nakal. :D ni gamba dengan beliau. hepyyyy ;)




than luangkan mase ngn ktorang. doakn kami sume ye cikgu. :)
oke. pastuh kitorng cadang nak balik. da kul 2lbeyh. tapi, junior lak panggil kitorang balik ostel.
huwaa. gi jumpe dyorang jap. sempat jumpe umek, nida n adik angkat aku dulu, syahirah. da comel la anda sekarang. hehe. rndu mereka.


dan sekarang, saye masih di sains johor! dok dalam bilik umek, keseorangan. hehe. petang ni balik segamat. patutnye balik semalam, tapi kene tinggal bus. huhu. so kene blik skola balik petang semalam. tapi mase aku sorang nak masuk gate tuh, kene tahan ngn mak guard! dia tak bagi aku msuk. dia kate ex student tak leyh tido asrama. huhu. sadis. tapi aku trus kol cikgu basir, tanye dia leyh tumpang satu malam tak kat hostel. hehe. beliau gelak. beliau bagi aku masuk. so mak guard tuh pun lepaskan aku. hehe. tenkiu mak guard! sayang anda! hehe. insyaAllah petangni balik segamat.

hm rindu sangat kat skula. rase cam nak stay lelame. huhu. tapi, hidup ni makin lame makin dewasa. bukan makin kecik. kite pon kene makin matang. banyak kenangan kat skula nih. n aku tak mungkin lupekan tuh sume. dpd cni aku blaja sume. dpd form1. dpd cni aku blaja mcam2. semua.....
thanx ntuk sume kenangan itu. :)
saye kini mungkin makin matang dalam life saye.
tapi kenangan lalu ialah cikgu terbaik saye.
experience is d best teacher.
semuga kamu mnjadi yang terbaik, n dapat yang terbaik, dunia akhirat.
insyaAllah.

SAYE SAYANG SAINS JOHOR! :)

6 comments:

akmal hayat said...

yeke x kenal kmb~

huhu..ak kalo g kisas
sebut ja kmb

"abg cmne nk msok situ??"
"nk ckp pe mse intebiu kalo nk msok c2"
"kmb?! wah.."

ad yg dpt tmpt lain cth: MSU
"alaa..aim dpt kmb..xdpt lakk..nk wt cane..rzki tmpt laen.."

haha..tgk betapa berjayanya ak sebarkan budaya IB

hanya memerlukan 3 hari!
hahaha

aiN_z said...

eleyhhh
ye la tuhh hangg
rmy dak kisas ctuh xpe gak nak sebarkn budaya IB
huhu
ni stakat aku, syah n is
huhu
sume xknl kmb
mule masuk bru tau kmb tuh apeee
huwaaa

+fairuz izyan+ said...

salam ain!!..wah..g skola ea..besh2..^_^
aritu ade gk g skola..lbey kurang same la..mcm2 soklan dpt..haha..

aiN_z said...

hehehe
ha'a fai
mcm2 soklannn
huwaaa
heheh
rndu kamuuu
t8 k
b4 fly gtawuuuu
:)

syafiq said...

saye pun syg smsj.. ngahahahha..

eh.. aku rase paei cam kurus je? hua3..

rindu kat sna..

aiN_z said...

heheh
paei mmg kurus
ke ko nak perli akuuuu
huwaa
hehehe

ckp jek r rndu kat 'org' kat sne