Tuesday, March 2, 2010

kepalaku

baiklah. sakit kepala yang dah berapa lama nih buat aku berpikir bukan2.
contoh pikiran bukan2 :
mungkin aku ade kanser otak, nanti jumpa doktor, doktor suruh buat MRI, pastu disahkan kanser otak.

huwaaaa. itu salah satu contoh pikiran bukan2 yang sangat jahat. bila pikiran bukan2 ni diconvertkan kepada luahan perasaan kepada teman2 rapat n klasmet tersayang, ohh aku dimarahi sebab pikir bukan2. huhu. tapi kesakitan kepala yang ditahan selama hampir dua bulan ni memang paksa otak ni terpikir bukan2 tanpa disuruh. huh.


malam semalam dah sangat tak tahan. sakit sangat2. talipon umi, intebiu umi, nape leyh sakit pale macamni. aduish. taleyh buat keje langsung lau dah sakit pale camni. huhu. ujian.

tadi umi datang kolej nak bawak gi PUSRAWI, nak periksa. tapi last2 tajadik, sebab doc tu tak betugas arini. mungkin next time. n, umi cakap, lau jumpe doc tuh, mesti doc tu suruh buat MRI, sebab sakit kepala dah lame. n kadang2 diselangi dengan pendarahan hidung yang darahnya keluar dengan penuh kelajuan tanpa had laju. tapi, if buat MRI kat pusrawi, kosnya rm1000! mak uihhh. kurang rm200 biasiswa MARA setahun. huhuhu. so, disebabkan doc kawan umi tu tak betugas arini, umi bawak beberapa jenis ubat khas ntuk sakit kepala aje. aduishh. kalerful pulak tuh! hmmmm. da lah susah nak makan ubat. huhuh. then, kami decide nak gi pusat perubatan syifa alhidayah kat gombak. dapat alamat n number fon sebab umi salin lepas tengok ASTRO oasis. pusat perubatan ni mengamalkan ayat ALQuran untuk sembuhkan penyakit. boleh bukak www.syifa-alhidayah.com. tapi tadik bila gi, alamak, tutup pulop. huhu. akan dibukak semula 15hb. huwaaaa. buat mase sekarang kena makan ubat umi bagik tu dulu buat tahan sakit. hmmm. jumaat ni mungkin balik rumah. kena gi jumpa doc tu pulak. huhuhu.
ujiannnn.......

huwaaaa. harap2 takde pape. insyaAllah. sebab kepala otak ari2 dah pikir bukan2 sampai 5% je pikiran positif. huhuu. dan, mintak maaf pada orang2 yang kalau saya terserempak tengah jalan, tapi tak tersenyum or tertunjukkan muka masam mencuka. maaf, tapi saye memang sedang menahan sakit. huhuhu. ari2 sakit kepala. kalau sekali sekala mungkin boleh consider migrain, tapi ni dah ari2, setiap masa sakit. =( hidung berdarah pulak tuh. waduuhhh. gawat.

tapelah, harap dapat berusaha sebaik mungkin jage kesihatan.
pada sume orang, jage kesihatan anda!



p/s : kepada mahira dan hafiza kesayangankuuu, selamat hari jadik! =) semoga panjang umur murah rezeki dan sentiasa di bawah redaNya insyaAllah =) sayang kamu!

8 comments:

AkuPenulis said...

tenkiu..
sayang ain lebey hari ni..
hehe

aiN_z said...

saya sayang anda secara lebih jugak
hahhaha

Lik said...

Semoga cepat sembuh, insyaallah

Risau denga ada kawan sakit camni

aiN_z said...

hehehe

likazar,
time kasehh
=)

syamil said...

setiap penyakit ade ubat kan (kecuali mati & tua je), selagi boleh berusaha, insyaAllah kt situ terbuka luas peluang utk sembuh....Rajin2 makan ubat nawh..... :)

NaniRostam said...

Mudah-mudahan sakit-sakit biasa je..minta pada Allah jangan diberi kesakitan yang tak tertanggung oleh kita.Insyallah Allah Maha Mendengar akan doa hamba-hambanya.

aiN_z said...

kak nani, time kasih sangat2
;)
insyaAllah ;)
kak nani jage diri juga ye ;)

AKU said...

hye there..im the new comer here.. for ur info,, im kmbian too.. (so,,guess who am i??hehe)

so..ape cite ur kepala tu??well,,based on my experience,, saket kepala usually has sth to do with ur vision also.may be u have to increase ur spect power. the blur vision may cause u hav this kinda problem..saket kepala..